Ricínový olej Iba certifikované ekologické výrobky známeho pôvodu

známeho

výrobky

ekologické

známeho

olej

Prečo používať ricínový olej?

Ricínový olej je bezfarebná alebo svetlo žltá kvapalina so zreteľným zápachom. Je veľmi dôležité byť viskózny, pretože ak nemá túto konzistenciu, znamená to, že nebol získaný správne. Najdôležitejším aspektom, ktorý musíme vziať do úvahy, je skutočnosť, že tento výrobok sa predáva v dvoch rôznych variantoch ako spracovanie a zloženie: na vnútorné použitie a na vonkajšie použitie. Možnosti na orálnu konzumáciu majú dlhšie spracovanie, ktoré eliminuje prvky s toxickým potenciálom, čo ich robí bezpečnými na vnútorné použitie, v malom množstve, podľa pokynov lekára alebo zahrnutých v balení. V tomto prípade je koncentrácia užitočných zložiek mierne nižšia v dôsledku spracovania.

Na trhu existujú štyri druhy ricínového oleja: čistý, panenský, extra panenský a lisovaný za studena.

Čistý ricínový olej: tento olej bol chemicky filtrovaný a rafinovaný, čo je proces, ktorý znížil jeho intenzitu a stal sa z neho produkt nižšej kvality. Od ostatných olejov sa líši nižšou cenou.

Panenský ricínový olej: neobsahuje rafinovaný olej a vyrába sa bez chemických prísad. Má kyslosť menej ako 2%. Pojem „panenský“ tu znamená, že počas spracovania bol menej rafinovaný a spracovaný. Sú najobľúbenejšie na trhu.

Extra panenský ricínový olej: od prvého lisovania ricínových semien a považuje sa za najkvalitnejšie. Je k dispozícii za vyššie ceny, ale je menej spracovaný ako panenský ricínový olej.

Ricínový olej lisovaný za studena: táto technológia je založená na klasickej metóde lisovania, pri ktorej sa nevyžaduje vyprážanie semien, a vyžaduje použitie režimu nízkej teploty. Týmto spôsobom sa získa 100% prírodný olej. Oddelenie oleja zo semien sa vykonáva lisovaním v prostredí, ktoré nikdy neprekročí teplotu 27 stupňov C, čím sú chránené účinné látky.

Tento olej oplýva životne dôležitými živinami, ako je vitamín E, minerály a esenciálne bielkoviny. Ricínový olej sa používa pri mnohých kozmetických terapiách a má súčasne antivírusové, protiplesňové a antibakteriálne vlastnosti. Medzi jej zlúčeniny patrí kyselina ricínolejová, ktorá má úlohu pri udržiavaní zdravej starostlivosti o vlasy a pokožku hlavy. Fazuľa rastliny Ricinus communis sa lisuje a tak sa získava ricínový olej, ktorý má zázračný vplyv na zdravie vlasov. Stimuluje mikrocirkuláciu krvi z pokožky hlavy a zároveň dokáže prispievať k vitaminizácii vlasov od korienkov po končeky.

Ricínový olej - prírodné lieky:

- Zmäkčuje alebo dokonca odstraňuje kukuricu

- Zlepšuje pigmentové a tehotenské škvrny

- Zabraňuje vzniku strií

- Lieči zápchu, prípady črevných parazitov a gastrointestinálne infekcie

Ricínový olej v kozmetike:

- Starostlivosť a regenerácia vlasov

- Posilňuje vlasy, mihalnice a obočie

- Zabraňuje vzhľadu rozštiepených končekov

- Pomáha udržiavať nechty

- Starostlivosť o pokožku postihnutú prasklinami a podráždením